Skip to the main content

IT Manager

Oud-Beijerland

Bedrijf
Paardekooper B.V.
Opleidingsniveau
WO
Aantal uren
40 uur per week
Locatie
Oud-Beijerland

Functieomschrijving

Als groeiende internationale speler in duurzame verpakkingen en koploper in kennis en innovatie bieden wij onze klanten de meest complete en eerlijke verpakkingsoplossing. Om onze ambities te realiseren zoeken wij een ervaren IT manager die met zijn/ haar kennis en ervaring de IT organisatie binnen de Koninklijke Paardekooper Group verder kan professionaliseren.

Wat ga je doen?

Als IT manager ben jij een sleutelfiguur om de ambities van de Koninklijke Paardekooper Group verder te realiseren. De Paardekooper Group staat aan de vooravond van een transformatie proces waarbij de mate van succes onder andere zal afhangen van het technische fundament. De functie vraagt dan ook om ‘soft skills’ om draagvlak te creëren bij de diverse stakeholders en van daar uit de IT afdeling als belangrijke autoriteit te positioneren. Niet alleen ben jij iemand die ervaring heeft opgedaan bij een soortgelijke organisatie in een ERP implementatie, maar weet je ook wat er nodig is om de kernprocessen vanuit het IT fundament verder te professionaliseren. Dit doe je samen met jouw team, in nauwe samenwerking met onder andere de programma manager en het management. Binnen dit geheel weet je als geen ander dat data een belangrijke enabler voor de business is waardoor je een duidelijk beeld hebt hoe zich dit technisch vertaalt.

Je zorgt ervoor dat binnen de huidige situatie de IT afdeling optimaal en professioneel kan presteren met de juiste aandacht voor security. Hiervoor maak je gebruik van je leiderschapservaring. Netwerkbeheer, onze kantoorautomatisering en technische support gerelateerde activiteiten vallen onder de verantwoording van jouw team wat bestaat uit applicatiebeheerders, netwerkbeheerders en supportmedewerkers.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in de verandering van ons IT landschap om onze toekomstbestendigheid te borgen. Hiervoor:

 • Maak je gebruik van je ervaring in impactvolle (ERP) implementaties, liefst binnen de groothandel;
 • Weet je de techniek goed te laten aansluiten op de doorlopende veranderingen van het groothandelsbedrijf. Hierbij maak je onderscheid tussen kernprocessen en aanpalende processen;
 • Ben je in staat om de activiteiten die tot een kernproces behoren te onderscheiden en te vertalen naar impact op het IT landschap;
 • Formuleer je het beleid en het jaarplan voor IT in lijn met onze strategie waarbij je oog hebt voor de mate van wendbaarheid;
 • Manage je externe leveranciers en contracten;
 • Coach en geef je leiding aan jouw team en stimuleer je ontwikkeling;
 • Weet je je stakeholders te betrekken door complexe zaken binnen een change proces op eenvoudige wijze te vertalen.

Vanuit je functie ben je sparringpartner van de directie en management en draag je zorg voor een optimale prestatie van de automatisering in samenwerking met programma management, externe leveranciers, databeheer, logistiek en E-business

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een IT manager die in staat is om te inspireren, mensen mee kan nemen en uiteraard vakinhoudelijk zijn of haar vak verstaat. Iemand die een visie heeft op IT, begrijpt hoe de bedrijfsprocessen nog beter ondersteund kunnen worden en dit ook weet vorm te geven. Het vastleggen van beheerprocessen binnen IT is voor jou gesneden koek en je bent in staat het applicatielandschap slim te vereenvoudigen vanuit het oogpunt van kostenverlaging, vereenvoudiging van beheer en verhoging van kwaliteit van dienstverlening.

Je hebt een afgeronde WO opleiding binnen het IT domein of vergelijkbaar en minimaal 10 jaar ervaring als IT Manager of soortgelijke functie bij een vergelijkbare organisatie. Naast jouw brede IT- vakkennis heb je kennis van complexe implementatietrajecten (ERP). Je werkt projectmatig en weet je omgeving op de juiste manier te betrekken. Je luistervaardigheden en omgevingsantennes zijn hiervoor erg belangrijk.

Je motiveert en coacht je mensen en bent in staat het beste uit je mensen te halen. Je bent een ‘mensen-mens’. Je bent analytisch, doorziet complexe situaties, weet verbanden te leggen en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.

Wat bieden wij?

Een dynamische omgeving met veel ruimte voor ontwikkeling. Koninklijke Paardekooper Group biedt haar medewerkers een aantrekkelijk salaris met daarbij uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een auto, bonusregeling, pensioenregeling, 27 verlofdagen en personeelskorting op ons hele assortiment.

Over Koninklijke Paardekooper Group

Sinds 1919 bouwen wij met liefde en passie aan ons familiebedrijf, met verpakken als onze corebusiness. Verpakken, inpakken en vooral aanpakken: het zit in ons bloed. Wij willen dé duurzame verpakkingsvoorloper worden in Europa. Met onze 100 jaar aan kennis en ervaring maken we onze klanten wegwijs in de steeds complexer wordende verpakkingswereld en bieden we ze een zorgeloze en gemakkelijke ervaring. We zijn een betrouwbare partner en helpen onze klanten met kwalitatieve en future-proof producten en diensten zich aantoonbaar te verbeteren en onderscheiden. Bij Paardekooper helpen wij klanten de uitdagingen van vandaag om te zetten in kansen voor morgen.

Interesse?

Herken jij je in bovenstaand profiel en kun je niet wachten om onze organisatie te komen versterken? Stuur dan een reactie naar hr@paardekooper.com, ter attentie van Pia Elsen, of vul het formulier in en solliciteer direct.

Acquisitie door externe partijen op onze vacatures wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren

 • Persoonsgegevens

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Contactgegevens

 • Sollicitatie

 • Kies bestand
  Geen bestand gekozen
 • Kies bestand
  Geen bestand gekozen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gerelateerde vacatures
Store medewerker Den Haag
40 uur per week
Den Haag
Digital Partnership Manager
40 uur per week
Oud-Beijerland
Manager Supply Chain
40 uur per week
Den Hoorn (ZH), Oud-Beijerland
Allround medewerker crediteurenadministratie
40 uur per week
Oud-Beijerland
Business controller
40 uur per week
Noordwijkerhout
IT Infrastructuur specialist
40 uur per week
Oud-Beijerland