Skip to the main content

Persbericht: Ook PACOMBI GROUP onder de ondertekenaars van nationaal Plastic Pact

Oud-Beijerland, 25 februari 2019 – PACOMBI GROUP is één van de tientallen bedrijven die op 21 februari hun handtekening hebben gezet onder het Plastic Pact NL.

Gepubliceerd 5 jaar geleden

Oud-Beijerland, 25 februari 2019 – PACOMBI GROUP is één van de tientallen bedrijven die op 21 februarihun handtekening hebben gezet onder het Plastic Pact NL. Doel van het pact is om het verbruik van plastic in ons land terug te dringen. De ondertekening maakte deel uit van de Nationale Conferentie Circulaire Economie die op deze dag is gehouden in Den Haag. Namens de overheid benadrukte staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Verkeer en Waterstaat nog eens het belang van de circulaire economie.

Veel prominente bedrijven hebben zich inmiddels achter het initiatief geschaard. Daaronder zijn levensmiddelenproducenten, supermarkten, festivals, cateraars, producenten van verpakkingen en milieu-organisaties. Het Plastic Pact heeft een aantal doelstellingen geformuleerd. Het streven is dat zo veel mogelijk eenmalige plastic verpakkingen herbruikbaar worden of in ieder geval voor 100% kunnen worden gerecycled. Ook wordt van de ondertekenaars verwacht dat zij streven naar een vermindering van het plasticverbruik. Ten opzichte van het basisjaar 2017 moet 20% worden bespaard. Mogelijkheden daartoe zijn minder gebruik, hergebruik of de toepassing van alternatieve materialen.

Ontwerpen aanpassen

Bedrijven die plastic gebruiken verplichten zich ook om hun assortiment aan verpakkingen eenmalig te laten doorlichten. Dat moet leiden tot eventuele aanpassingen in het ontwerp. Verder gaan de ondertekenaars zich inzetten om innovaties op het gebied van plasticrecycling op internationaal niveau te vermarkten. Bij handelsmissies wordt van hen een actieve inzet verwacht. Het Pact is op 21 februari geïntroduceerd tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Den Haag. Daar is een toekomstbeeld van de circulaire economie in Nederland in het jaar 2050 geschetst.

Ontwikkelen en promoten van herbruikbare verpakkingen

PACOMBI GROUP heeft direct enthousiast gereageerd en besloten het Pact mede te ondertekenen. ‘Veel van onze klanten hebben het pact ook ondertekend’, zegt Lyanne Paardekooper, General Manager Food & Services. ‘Bovendien past het in de richting die we zelf al eerder zijn ingeslagen voor het ontwikkelen en promoten van herbruikbare verpakkingen. De Zero Waste Cup is daar een goed voorbeeld van.’

De Zero Waste Cup is een unieke 100% recyclebare, uitstekend isolerende beker die gericht is op het gebruik binnen reusable systemen. Daarnaast hebben de bedrijven van PACOMBI GROUP al veel ervaring opgedaan met alternatieve materialen, zoals bamboe en suikerriet.

PACOMBI GROUP is één van de grootste onafhankelijke distributeurs in verpakkingen, disposables, re-usables en durables en bedrijfsbenodigdheden in Europa. Binnen PACOMBI GROUP hebben diverse gerenommeerde verpakkingsbedrijven hun krachten gebundeld, elk met hun eigen specialisme: Paardekooper Verpakkingen B.V., Van der Windt verpakking B.V., Depa Disposables B.V. en Broekhof Verpakkingen B.V..

==================================================================
Noot voor de redactie

Contactpersoon:  Agnieszka van Batavia
E-mail: avbatavia@thelcacentre.com
Tel.: 06-50522406