Skip to the main content

Broekhof neemt verpakkingsactiviteiten van Van Iperen over

Van Iperen BV uit Westmaas verkoopt per 1 september 2022 haar verpakkingsactiviteiten aan Broekhof Verpakkingen BV, onderdeel van Koninklijke Paardekooper Group.

Gepubliceerd 2 jaar geleden

Noordwijkerhout, 7 juli 2022 – Van Iperen BV uit Westmaas verkoopt per 1 september 2022 haar verpakkingsactiviteiten aan Broekhof Verpakkingen BV, onderdeel van Koninklijke Paardekooper Group.

In 1999 startte Van Iperen met de verkoop van sierteeltverpakkingen. In de afgelopen decennia is dit onderdeel uitgegroeid tot een gezonde en substantiële bedrijfsactiviteit. Uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid en logistiek en de toenemende complexiteit in de wereld van verpakkingen, heeft Van Iperen doen besluiten dat voor verdere groei meer kennis en specialisme nodig is. Door de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij Broekhof, kan Van Iperen nog meer focus aanbrengen op het groeispecialisme rond het voeden, versterken en beschermen van gewassen. “De verkoop van de verpakkingentak geeft ons ruimte voor groei in de vergroening van gewasbescherming (biologie, groene middelen) en meststoffen (circulaire reststromen, Greenswitch®, biostimulanten, waterkwaliteit)”, aldus Dirk-Jan Bakker (CEO Van Iperen BV).

Met de overname versterkt Koninklijke Paardekooper Group, eigenaar van Paardekooper, Broekhof en het vorig jaar overgenomen Dillewijn Zwapak, opnieuw haar positie in de sierteeltsector.

De Horti-divisie van Paardekooper, inclusief Broekhof en Dillewijn Zwapak, voorziet wereldwijd de bloemen- en plantenbranche van verpakkingen. Met hun verpakkingsoplossingen voegen zij waarde toe in elke schakel van de bloemen- en plantenketen. Het verduurzamen van de verpakkingen is hierbij een belangrijke ambitie. Bert van Dongen, CFO van KPG: “De verpakkingsactiviteiten van Van Iperen zijn onze kernactiviteit. Door deze overname kunnen we onze kwekerstak verder uitbouwen. We borduren daarbij graag voort op de jarenlange relatie tussen Van Iperen en haar klanten”.

Van Iperen en Koninklijke Paardekooper Group, beide familiebedrijven met ruim 100 jaar historie, blijven nauw samenwerken om de klanten van Van Iperen te verzekeren van een breed aanbod, advies op maat en kwalitatief hoogstaande verpakkingen.